Входящие контрольные работы по биологии, географии и природоведению

9 сыйныфлар ™чен географияд‰н кереш язма эше (тест).

бу д‰_л‰тл‰рнеS кайсылары Россия бел‰н коры Gир буенча чикл‰ш‰?
А. €рм‰нстан, Т™ркм‰нстан, jиндстан
Б. Украина, Эстония, КХДР
В. Болгария, Т™ркия, €фганстан.
РоссиянеS коры Gир буенча иS озын чиге кайсы д‰_л‰тк‰ туры кил‰?
А. Кытай Б. Казахстан
В. Монголия
бу д‰_л‰тл‰рнеS кайсылары Россия бел‰н диSгез буйлап чикл‰ш‰?
А. Алжир, С_рия, Кытай Б. Польша, Греция, Германия
В. Эстония, Япония, АКШ.
бу диSгезл‰рнеS кайсылары Т™ньяк Боз океаны бассейнына кер‰?
А. Балтыйк, Кара, Азов диSгезе Б. Ак,Баренц, Кч. Себер
В. Ак, Балтыйк,Охота
Fир шарында k‰м Россияд‰ иS сай диSгез_...
А. Ак диSгез Б. Азов диSгез
В. Баренц диSгезе
РоссиянеS башка диSгезл‰ренн‰н аермалы буларак, бу диSгез 150-200м тир‰нлект‰н алып т™бен‰ кад‰р агулы сероводород газы бел‰н тулган. Бу - ...
А. Япон Б. Лаптевлар
В. Кара диSгез.
Алтай тауларыныS к™нбатыш ™леше кайсы тау ясалу чорында барлыкка килг‰н?
А. Мезозой Б. Герцин
В. Каледон
_тк‰н геологик чорларда Gирд‰ яш‰г‰н хайван k‰м _семлекл‰рнеS казылма калдыкларын ™йр‰н‰ торган ф‰н - ...
А. Геохронология Б. геотектоника
В. палеонтология
Россия территориясенд‰ с_нг‰н k‰м ата торган вулканнарныS к_п санлы конуслары кайсы регионда к_з‰тел‰?
А. Камчаткада Б. Кавказда
В. Алтайда
Россия территориясенеS зур ™леше кайсы климатик пояста урнашкан?
А. Арктик Б. Субарктик
В. Уртача
Кола ярымутравына нинди климат т™ре хас?
А. Арктик Б. Субарктик
В. Уртача континенталь
Россия территориясенд‰ kава массаларыныS к_чен_е к_бесенч‰ нинди Gилл‰р т‰эсир ит‰?
А. Т-Кч Gилл‰р Б. Кб Gилл‰р
В. Муссоннар
Россия территориясе елгаларыныS к_бр‰к ™лешен‰ нинди су режимы хас?
А. F‰йге ташулы Б. Язгы ташулы
В. су арту режимлы.
казанлыклары барлыкка кил_г‰ карап, Камчатка ярымутравындагы к_лл‰р нинди типтагы к_лл‰р т™ркемен‰ кер‰.
А. Вулканик Б. тектоник
В. бозлану
туфракныS бу т™ре башка т™рл‰р арасында иS уSдырышлы туфрак дип санала k‰м д™ньядагы бу т™р туфракныS 45% чамасы Россия территориясен‰ туры кил‰. Бу - ...
А. К™лсу туфрак Б. соры-урман туфрагы
В. кара туфрак

·бу табигый зона Россия территориясенд‰ге Рус тигезлегенеS иS к™ньяк-кч ™лешенд‰ урнашкан. Ул - ...
А. Субтропиклар зонасы Б. ярымч_л k‰м ч_лл‰р зонасы
В. муссонлы катнаш урманнар зонасы
дымлы субтропик урманнар зонасына нинди туфрак хас?
А. Сары k‰м кызыл туфраклар Б. к‰сле-к™лсу туфрак
В. каштан туфрак
Кч Европа тигезлегенеS кайсы ™лешенд‰ явым-т™шем к_л‰ме максималь була?
А. К-Кч Б. Т.
В. Кб.
Кч Европа тигезлегенд‰ нинди рельеф формалары ™стенлек ит‰?
А. Яссы таулыклар Б. т_б‰нлек k‰м калкулыклар
В. т_б‰нлекл‰р.
Урал таулары кайсы тау ясалу чорында барлыкка килг‰н?
А. Альп тау ясалу чоры Б. мезозой тау ясалу чоры
В. Герцин тау ясалу чоры
бу территорияд‰ химик составы, температурасы k‰м башка _зенч‰лекл‰ре буенча т™рле булган минераль су чыганаклары бик к_п. Бу - ...
А. Урал таулары Б. Т.Кавказ
В. Кч Европа тигезлегенеS т ™леше.
Кб. Себер тигезлеге ™чен нинди климат тибы хас?
А. УКПныS уртача континенталь климаты
Б. УКПныS континенталь климаты
В УКПныS кискен континенталь климаты
F‰й к™не Приморьеда GилнеS т™п юн‰леше:
А. Коры Gирд‰н диSгезг‰ таба Б. диSгезд‰н коры Gирг‰ таба
В. диSгез ярлары буйлап
Ерак К™нчыгышныS ‰леге физик-географик районы Сихотэ-Алинь тау илен‰ кер‰, муссонлы климатлы “Уссури тайгасы” дип атала. Бу - ...
А. Приморье крае Б. Камчатка ярымутравы
В. Чукотка яссы таулыгы.
Татарстан РеспубликасыныS елгалары кайсы океан бассейнына карый?
А. Т.Боз океаны Б. Атлантик океан
В. эчке агымсулы бассейн




Fаваплар:

Fаваплар

1
Б

2
Б

3
В

4
Б

5
Б

6
В

7
В

8
В

9
А

10
В

11
Б

12
Б

13
А

14
А

15
В

16
Б

17
А

18
А

19
В

20
А

21
А

22
Б

23
Б

24
А

25
В


15

Приложенные файлы


Добавить комментарий