Входящие контрольные работы по биологии, географии и природоведению

7 сыйныф укучылары ™чен биологияд‰н кереш язма эш биремн‰ре (тест)
нинди матд‰л‰ре булу с‰б‰пле _семлекл‰рг‰ фотосинтез хас?
А. Хлоропластлар Б. хлорофилл
В. лейкопластлар Г. вакуоль
к_з‰н‰кл‰ре k‰рвакыт б_ленеп торучы _семлек тукымасы т™ре:
А. Т™п Б. ясагыч
В. _тк‰ргеч Г. япма
экология н‰рс‰не ™йр‰н‰?
А. Терек табигатьнеS _зенч‰лекл‰ре k‰м к_пт™рлелеге
Б. _семлекл‰р патшалыгын
В. г™мб‰л‰р патшалыгын
Г. тере организмнарныS _зара k‰м ‰йл‰н‰-тир‰лек бел‰н б‰йл‰нешен
ылыслы _семлекл‰рнеS орлыклары кайда ™лгер‰?
А. Fимешт‰ Б. к_рк‰д‰
В. гаметангийларда Г. махсус урында
экологик факторлар:
А. Су, Gил, температура, kава, яктылык
Б. хайваннар, г™мб‰л‰р, _семлекл‰р, бактериял‰р
В. кеше т‰эсире
Г. ‰йл‰н‰-тир‰лекнеS организмга т‰эсир ит_че барлык факторлары.
орлыкныS _с_е н‰рс‰д‰н башлана?
А. ОрлыкныS б_рт_енн‰н Б. су йотудан
В. орлык тышчасын ертудан Г. кислород йотудан
кайсы фикер д™рес?
А. Тамырларда барлыкка кил_че Gимешл‰рне тамыразыклар дип атыйлар.
Б. ч™гендер тамыры тамыр к_рк‰се дип атала
В. сулаганда тамырлар кислород йоталар
Г. очын ™зг‰нд‰ тамырныS _с_е тизл‰н‰
н‰рс‰ ул _сентек:
А б_ртк‰н орлык Б. яшь _семлек
В. т™п б‰б‰к Г. т™п тамыр
_семлекл‰р тереклегенеS нинди процесслары авызчыкларныS ачылуы k‰м ябылуы бел‰н к™йл‰н‰?
А. Фотосинтез
Б. _рч_
В.парга ‰йл‰н_ k‰м газлар алмашы
Г. яфрак коелу
· _семлекл‰рнеS ч‰ч‰кл‰ре ни ™чен ч‰ч‰к т™ркемн‰рен‰ берл‰ш‰?
А. Исне арттыру ™чен
Б. матурлык ™чен
В. серк‰л‰ндер_чел‰рне G‰леп ит_ ™чен
Г. кешене G‰леп ит_ ™чен
ылыслы _семлекл‰рнеS сабагындагы озын су _тк‰р_ч‰н к_з‰н‰кл‰ре ничек атала?
А. К™пш‰л‰р Б. трахеидлар
В. Gепселл‰р Г. ил‰ксыман к™пш‰л‰р
ч‰ч‰кле _семлекнеS орлыкныS Gитлег_ен, саклауны k‰м таралуын т‰эмин ит_че генератив органы:
А. Тамыр Б. Gимеш
В. сабак Г. яфрак
_семлекнеS барлык органы к_з‰н‰кл‰ренд‰ нинди процесс бара?
А. Аталану Б. сулыш
В. фотосинтез Г. серк‰л‰н_
туфрактан су k‰м минераль матд‰л‰р, ‰ kавадан углекислый газ алу процессы:
А. Туклану Б. сулау
В. серк‰л‰н_ Г. газлар алмашы
к_з‰н‰кл‰рнеS яшел пластидлары:
А. Органоидлар Б. ризоидлар
В. хлоропластлар Г. лейкопластлар
н‰рс‰ санына карап _семлекл‰р бер k‰м ике ™лешлел‰рг‰ б_лен‰л‰р?
А. Яралгы б™рел‰р Б. эндосперм
В. яралгы Г. орлык ™леше
фотосинтез, парга ‰йл‰н_ k‰м газлар алмашы органы:
А. Тамыр Б. яфрак
В. ч‰ч‰к Г. сабак
орлыклы _семлек т_гел:
А. Чыршы Б. алмагач
В. кипарис Г. абага
вегетатив орган т_гел:
А. Сабак Б. ч‰ч‰к
В. яфрак Г. б™ре
серк‰лект‰н серк‰ б™ртегенеS Gимешлек авызчыгына к_ч_ процессы:
А. Аталану Б. серк‰л‰н_
В. _рч_ Г. газлар алмашы
икел‰т‰ аталану вакытында эндосперм ясалсын ™чен икенче спермий н‰рс‰ бел‰н кушыла?
А. К_к‰й к_з‰н‰к Б. _з‰к к_з‰н‰к
В. гамета Г. архегоний
Gенси _рч_ вакытында яралгыга башлангыч бир‰:
А. Зигота Б. микориза
В. архегоний Г. гамета
м_ксыманнарда спорадан ™лгер_че яшел _семлек ничек атала?
А. Спорофит Б. гаметофит
В. _сенте Г. б‰б‰к
_семлекл‰рг‰ д‰, хайваннарга да керм‰_че тере организм:
А. Плауннар Б. Г™мб‰л‰р
В. лишайниклар Г. м_кл‰р
лишайникларныS туклану ысулы:
А. Гетеротроф Б. автотроф
В. катнаш Г. паразитик
Fирд‰ барлык 4 яш‰_ тир‰леген д‰ _зл‰штерг‰н организмнар:
А. Г™мб‰л‰р Б. бактериял‰р
В. ябык орлыклылар Г. абагалар
_семлекл‰р патшалыгында иS яшь б_лек:
А. Ачык орлыклылар Б. ябык орлыклылар
В. абагалар Г. м_кл‰р
_семлекл‰рнеS туфрактан су алып, парга ‰йл‰н_ вакытында аны югалту к_ренеше ничек атала?
А. Газлар алмашы Б. су алмашы
В. туклану Г. фотосинтез
_семлекл‰рнеS неорганик матд‰л‰рд‰н кояш энергиясен файдаланып органик матд‰л‰р ясау процессы:
А. Газлар алмашы Б. фотосинтез
В. сулыш Г. парга ‰йл‰н_
н‰рс‰ ул гиф?
А. ТамырныS тышкы катлау к_з‰н‰кл‰ренеS озын _сентел‰ре
Б. мицеллийныS тармаклы к™пш‰сыман Gепл‰ре
В. х‰р‰к‰тл‰н_ ™чен нечк‰ Gепселл‰р
Г. _сентекнеS ™ст‰м‰ тамырлары.








Fаваплар:


Fаваплар

1
Б

2
Б

3
Г

4
Б

5
Г

6
Б

7
В

8
Б

9
В

10
В

11
Б

12
Б

13
Б

14
А

15
В

16
Г

17
Б

18
Г

19
Б

20
Б

21
Б

22
А

23
Б

24
Б

25
Б

26
Б

27
Б

28
Б

29
Б

30
Б


15

Приложенные файлы


Добавить комментарий